De naam Festina Lente is een deel van het eeuwenoud gezegde `Festina lente, sed festina’ met de Nederlandse betekenis ‘Haast u langzaam, doch haast u. Eén van de eerste mensen waarvan bekend is dat hij Festina lente als zijn motto gebruikte, was de Romeinse Keizer Augustus (63 voor Christus tot 14 na Christus) De betekenis staat voor het rijpen van de mens. De mens rijpt door groei, waarbij de snelheid van handelen en geduld, roekeloosheid en zelfbeheersing in gelijke mate zijn ontwikkeld.

`Festina lente sed festina’ is eveneens het motto van Egbert Dijkstra , eigenaar en oprichter van Festina Lente Hoveniers. Toen hij in 2001 het hoveniersbedrijf oprichtte kwam de aanleg van tuinen steeds vaker in programma’s op de televisie. Hierbij werden tuin totaal vol geplant om een mooi tv-plaatje te creëren. Dit is echter zeer slecht voor de beplanting. De filosofie van Egbert is dan ook dat beplanting in een tuin de tijd en ruimte moet krijgen die het nodig heeft om tot volledige wasdom te komen.

In het logo van Festina Lente Hoveniers vind u de bladeren van Zomereik (Quercus robur), Beuk (Fagus sylvatica) en van de Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum). Dit zijn drie inheemse bomen (van nature voorkomend) in Nederland. Bijna alle mensen zijn onder de indruk wanneer men één van deze bomen met een leeftijd van 200 jaar of hoger tegenkomt. Maar hier heeft deze dus wel de ruimte en de tijd voor gehad.

De hoveniers van Festina Lente zijn dan ook niet alleen vakbekwaam, maar ook gediplomeerd. Egbert Dijkstra per 15 juli 1999 afgestudeerd hovenier aan de Middelbare Tuinbouwschool te Frederiksoord. In 2018 komt Kevin Klaas Lyklema ons team als net afgestudeerd assistent hovenier versterken. U kunt er dus vanuit gaan dat onze hoveniers u te allen tijde goed kunnen adviseren. Niet alleen al het gaat om bestrating of andere tuinproducten, maar zeker ook omtrent de groeiplaats voor uw beplanting.

Wij beplanten graag uw tuin op de juiste manier, maar leveren ook beplanting en andere tuinbenodigdheden aan de doe-het-zelfer.

Heeft u nog vragen, of wilt u vrijblijvend offerte aanvragen neem dan gerust contact op, of bezoek ons eens op de Ds. L. Tinholtstraat 47 te Koudum.

Wij zijn iedere vrijdag van 14:00 t/m 17:00 en op zaterdag van 9:00 t/m 12:00 aanwezig in de periode van half maart t/m half oktober.

Buiten deze tijden is het altijd mogelijk om op afspraak langs te komen. Neem hiervoor contact met ons op.